U bent hier

Commanderijfeesten

De Royse Feesten maken plaats voor de Commanderij Feesten. Een nieuwe naam vraagt om een nieuwe traditie. In het weekend van 25 en 26 augustus keren wij even terug naar de middeleeuwen en organiseren we een authentiek middeleeuws feest in de schaduw van het kasteel in Gruitrode.

Battle of Oudsbergen
Op zaterdag 25 augustus van 13.30 tot 17.00 nemen lokale verenigingen het tegen elkaar op in de Battle of Oudsbergen.
Teams van 6 tot maximum 12 personen van een vereniging, familie, wijk of organisatie uit Oudsbergen mogen deelnemen.
Deelname: €5 per deelnemer (3 drankbonnen in ruil)
Inschrijven kan hier.

De commandeur nodigt uit
Na de inspanning van de Battle of Oudsbergen volgt er ontspanning aan de Commanderij in het schemerlicht. De commandeur en zijn gevolg heten de genodigden welkom.
Aan het kasteel geniet je van een heerlijk middeleeuws diner in een unieke setting, onder de muzikale begeleiding van een echte troubadour. Het diner start om 18.30. Een unieke ervaring en heerlijk diner voor slechts € 45 per persoon. Op aanvraag is een kleinere menu mogelijk voor € 35 per persoon. Inschrijven kan hier of door een mailtje te sturen naar evenementen@meeuwen-gruitrode.be.

Middeleeuws feest
De commandeur neemt ons mee naar het Gruitrode van zijn tijd. In theatervoorstellingen onthult hij waargebeurde verhalen. Kinderen leven zich uit bij het boogschieten of ringsteken. Ze leren kalligrafie en maken kennis met de smid, ridders en tempeliers. Op de eetmarkt laat je je verrassen door gerechten uit de tijd van toen.