U bent hier

Duinengordel

Orshof is gelegen aan de rand van de Solterheide, een deelgebied van de Duinengordel.

Het gebied de Duinengordel is een unieke natuurkern gelegen in het hart van de Limburgse Kempen op het Kempens Plateau. De landduinen in het gebied hebben een uitzonderlijk reliëf door hun uitgestrekte lengte en hoogte. Het gevarieerde en uitgestrekte heide-, bos- en duinenlandschap (3000 ha) omvat natuurwaarden van internationaal belang, waardevol erfgoed en veel toeristisch en recreatief potentieel.

Het natuurgebied ligt in de provincie Limburg op het grondgebied van de gemeenten Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Maaseik en Bree. Het omvat drie omvangrijke wandelgebieden: Oudsberg (gelegen in het Gruitroderbos), Donderslag en Solterheide. Centraal in het gebied ligt het Vlaamse natuurreservaat Oudsberg: de hoogste en grootste open stuifduin van Vlaanderen.

Orshof is als onthaalpunt van de Duinengordel een ideale plek voor de start van al je activiteiten: wandelen, fietsen, mountainbiken, ruiteren en mennen en geocachen.
Voor elke activiteit is er een bewegwijzerd routenetwerk. Kaarten en informatie van de uitgestippelde routes kan je vragen aan onze receptie!

In de Duinengordel vinden heel wat activiteiten plaats.