U bent hier

Geocachen

Wat is geocaching?

Geocachen is sport en spel in openlucht. Met een GPS of smartphone ga je op pad om een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Geocaching Solterheide-Baatsbeekvallei

Parkeer je auto op Orshof en start met geocachen. De geocache-tocht van de Solterheide-Baatsbeekvallei, die je kan starten vanop Orshof, gaat door een mooi en afwisselend gebied. Geen heide zoals de naam zou vermoeden, maar wel door bos, veld, weiland en uiteraard de beekvallei. Voorzie in je rugzak eten en drinken want je bent hier toch wel een 3 à 4 uur mee bezig, de afstand is ongeveer 7,5 kilometer. Onderweg zal je enkele banken tegenkomen waar je kan rusten of iets kan eten en drinken.

De eerste caches Van de Solterheide Baatsbeekvallei zijn opwarmers en zijn min of meer makkelijk te vinden, ideaal dus voor de kinderen. Maar het is toch goed opletten want de caches gaan helemaal op in de omgeving. Het tweede deel daarentegen zijn meer doe-caches die bijzonder in de smaak vallen bij jong en oud. Sommige vragen wat handigheid zoals bijvoorbeeld nummer 13: Solterheide Baatsbeekvallei. Bij andere caches uit de reeks zitten enkele doordenkers, maar steeds is er een strafloop voorzien zodat je altijd de oplossing zal kunnen vinden.